20141226

TIP BISNES DARI RUMAH: IDEA & TINDAKAN.

 

Idea adalah anugerah yang tidak bernilai. Satu idea yang hebat boleh menjadikan kita berjaya & kaya. 10 idea yang power boleh juga menjadikan kita bertambah berjaya & kaya raya. Ramai yang dapat idea yang bagus dari seminar, mentor atau buku yang di baca. Idea & motivasi yang tinggi sahaja belum cukup untuk menjemput kejayaan & kekayaan. Majoriti memiliki idea & ilmu tapi hanya minoriti yang bertindak secara konsisten & luarbiasa. Hasil hanya tercipta selepas bertindak. Kejayaan hadir setelah berlaku tindakan. Tahu tapi tunggu & lihat menjadikan kita seorang penunggu.

Satu tindakan luarbiasa boleh mengalahkan 10 idea yang masih berada di minda. Bertindak adalah wajib dalam proses mencipta kejayaan & kekayaan. Bagaimana nak berjaya dalam bisnes jika tidak ada aktiviti menjual? Bagaimana nak kaya andai kata masih belum mula menyimpan? Bagaimana nak berubah jika masih kekal aktiviti yang sama setiap hari?

Idea free tapi nak melaksanakan sesuatu idea memerlukan kos. Kejayaan & kekayaan ada kos berbentuk wang yang mesti di bayar. Ini yuran wajib. Gagal membayar, gagal jawabnya. Takut membayar, semakin jauh kejayaan lari dari kita. Tindakan lebih power dari ilmu. Ilmu tanpa tindakan tidak bernilai langsung. Setahun ke seminar tidak berguna jika tiada tindakan. Baca sifir mudah ini:
Ilmu + Tindakan = Hasil

Ilmu + Motivasi + Semangat - Tindakan = 0.

2015 tahun untuk bertindak. Pilih untuk konsisten. Deretan hasil pasti terbentuk. 2014 tahun ilmu, 2015 tahun mencipta kejayaan & kekayaan. In Shaa ALLAH. Aamin. He2 kopi satu!
  

No comments:

Post a comment