20141129

TIP BISNES DARI RUMAH: NOMBOR BISNES.


Dewasa ini telefon bimbit sudah menjadi keperluan untuk majoriti owner bisnes. Celik mata sahaja terus cari telefon untuk semak whatapps, email, sms atau on Fb. Telefon bimbit sudah menjadi perkara penting dalam urusan perniagaan seharian mahu pun kehidupan. Tapi ada satu je yang tidak boleh sama iaitu nombor telefon bimbit.

Sebagai bisnes kecil dari rumah, kita mesti bijak memilih nombor telefon bimbit. Sekarang nombor Vip pun di niagakan dengan harga yang tinggi. Sukar untuk dapat nombor yang cantik secara percuma.

Sebagai Usahawan yang nak terbang lebih tinggi, kita mesti dapatkan nombor telefon yang cantik dan senang untuk prospek ingat. Pagi tadi, Ceo try tanya kepada 2 anak Ceo yang berumur 6 & 7 tahun di hadapan peserta program Jutawan Dari Rumah.
Ceo : Adik Dinie, berapa nombor telefon bimbit Papa?

Adik Dinie : 012 - ###1818 ( Senafas dia sebut )

Ceo : Omel. Ingat nombor telefon bimbit Papa?

Omel : 012 - # # #1818. Senang & kacang.

Ceo : Ok. Cuba beritahu nombor Mama?

Omel & Dinie : Err. Tak ingat.

Ada 13 saksi yang lihat & dengar. Testimoni secara spontan je. Ini menunjukkan mesej, andai kata nombor telefon bimbit yang mempunyai golden number akan mudah di ingati. Begitu juga bila kita terima name card yang ada nombor Vip ini.

Nombor juga melihatkan seperti lambang kejayaan yang tersembunyi. Apa perasaan kita bila ada nombor yang tertera di name di cetak seperti ini. 01# -888 8888. Wah. Mesti power dia ini. Secara tidak langsung kita sangat teruja & ingat dengan cepat.

Bukan menjadi kesalahan jika nak bisnes guna nombor biasa & berterabur tapi menjadi kelebihan untuk pelanggan ingat branding kita melalui nombor yang cantik dan mewah. In Shaa ALLAH. Aamiin. He2 kopi satu!

Ps : Pesanan ringkas ini di bawa oleh Cikgu yang garang tetapi stylo. Beliau mengajar guna rotan. Homework mesti siapkan sebelum bertemu beliau.
 

No comments:

Post a comment