20140609

KETAGIHAN KEJAYAAN #6


Ketagihan keenam: Ketagihan Bertindak.

'Bismillah. Menjadi satu kerugian jika ilmu yang di terima ditangguhkan. Tidak berguna hatta sesen jika ilmu yang di ketahui tidak di sertakan dengan tindakan. Untuk berjaya, ubah sikap ini. Mesti ada plan tindakan & terus bertindak apabila balik dari program ilmu, buku yang habis di baca, berguru dengan Mentor & di setiap kali ilmu yang di sedut. Ini kunci kejayaan majoriti orang yang berjaya. Jangan hanya jadi jagoan keypad sahaja. Sedikit sahaja yang percaya apa kita cakap tetapi majoriti mereka lebih percaya apa yang kita buat. Jangan bercakap tentang angka yang besar jika masih terkial - kial urus angka yang kecil. 

Ketagihan ini satu virus yang hebat. Virus boleh berjangkit untuk mereka yang ingin berubah dari biasa kepada luar biasa. Ketagihan ini wajib dikuasai jika ingin sentiasa berada di petak hadapan. Ketagihan ini juga memberi sepasang sayap tanpa fizikal untuk terbang jauh lebih tinggi. Meninggalkan pesaing terlopong melihat. Mesti ada hasil di setiap tindakan. 

Sejuta ilmu yang berada di perpustakaan minda tidak boleh menandingi dengan satu tindakan. Sampai bila mahu menjadi saksi kejayaan orang lain? Sampai bila hanya memain peranan menepuk tangan kejayaan rakan sekeliling? Guru yang hebat hanya mampu mengajar & membuka pintu kejayaan. Kita sendiri yang terpaksa bertindak untuk mencapainya. Mulakan sedikit tindakan hari ini. Biasakan diri dengan kejayaan kecil dahulu. Kuasa tindakan yang berterusan ini mendorong mencipta kejayaan. 

Fast action, fast result. Slow action, slow result. No action, no result. In Shaa ALLAH. '.Faham ke faham? He2 kopi satu!

No comments:

Post a comment